Toukokuun palkankorotukset

Voimassaolevan Meijerialan Ammattilaiset MVL ry:n ja Elintarviketeollisuusliiton (ETL) työehtosopimuksen palkankorotukset osuvat toukokuulle. Työpaikan luottamusmies ja työnantaja ovat voineet tehdä palkankorotuksista paikallisen sopimuksen. Mikäli tällainen paikallinen sopimus on tehty, noudatetaan sitä. Tällaisessa tilanteessa MVL:n jäsenet saavat lisätietoja omalta luottamusmieheltään.

Mikäli paikallista sopimusta ei ole tehty, korotukset määräytyvät MVL:n ja ETL:n työehtosopimuksen mukaisesti. Tällöin palkkoja korotetaan toukokuun palkanmaksun yhteydessä seuraavin periaattein:

Sopimuspalkkaisille maksetaan 2,2 prosentin yleiskorotus. Lisäksi maksetaan 0,4 prosentin paikallinen erä, jonka kohdentumisen periaatteet päättää työnantaja. Näin ollen työpaikalla sopimuspalkkaisille jaettava kokonaiskorotus on keskimäärin 2,6 prosenttia.

Meipake-palkkaisille maksetaan kaikille 2,4 prosentin yleiskorotus. Vastaavasti pisteen hintaa korotetaan 2,4 prosentilla.

Meijeriharjoittelijoiden palkkoja korotetaan 1.5.2024 alkaen 2,4 %.

Mikäli palkankorotuksissa on jotain kysyttävää, lisätietoja voi kysyä MVL:n luottamusmieheltä. Mikäli luottamusmiestä ei ole työpaikalle valittu, kysymyksiin vastaavat MVL:n toimistolla järjestöpäällikkö Ilona Snellman ja toiminnanjohtaja Markku Salomaa.