Muutoksia jäsenyydessä

eAsiointi-palvelun kautta voit päivittää jäsenyyteesi liittyviä asioita kätevästi, esimerkiksi ilmoittaa jäsenmaksuvapautuksesta ja tarkastella omaa jäsenmaksutilannettasi. eAsioinnista saat tilattua myös MVLmobiilin puhelimeesi.

Kirjaudu eAsiointiin

Työpaikan vaihtaminen

Vaihtaessasi työ-/toimipaikkaa ilmoitathan siitä liitolle. Muistathan myös laatia uuden työnantajasi kanssa jäsenmaksun perintäsopimuksen sekä tehdä entisen perintäsopimuksen päättymisilmoituksen. Toimita nämä liittoon viikon kuluessa työ-/toimipaikan vaihdoksesta tai pyydä työpaikkasi luottamusmiestä hoitamaan asia. Luottamusmieheltäsi saat lisätietoja, luottamusmieslista löytyy tästä.

HUOM! Jäsenmaksujen perimisen päättymisestä on ilmoitettava joko itse palkanlaskentaan tai täyttämällä perintäsopimuksen päättymisilmoitus luottamusmiehen kanssa.

Eläkkeelle siirtyminen

Kun jäät eläkkeelle, ilmoita siitä liittoon eAsioinnin kautta tai soittamalla numeroon (09) 615 6611. MVL ei saa tietoa eläkeyhtiöltä tai työnantajalta eläkkeen alkamisesta.

Eläkeläisjäsenten jäsenmaksu on 40 euroa/vuosi 70-vuotiailta ja sitä nuoremmilta eläkeläisjäseniltä. Jäsenmaksulla kaikki MVL:n jäsenedut ovat käytössäsi. Kuulut myös Meijerialan Ammattilaisten vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutuksen piiriin sen vakuutuskauden loppuun, jolloin täytät 70 vuotta. Liitosta lähetetään sinulle jäsenmaksuviite. Yli 70-vuotiailla on vapaaehtoinen 10 euron jäsenmaksu.

Liitto palauttaa jäsenmaksustasi eläkeryhmälle 10 euroa ryhmän toiminnan tukemiseksi. 

Jäsenmaksuvapautus

Jäsenmaksuvapautus ei tule automaattisesti, vaan sinun tulee itse aina ilmoittaa asiasta liittoon, kun olet hyväksyttävästä syystä pois työelämästä. Näin varmistat, että jäsenyytesi on ajantasalla. MVL ei esimerkiksi saa tietoja työnantajalta, työttömyyskassasta tai Kelasta, kun jäät pois työelämästä, joten oma aktiivisuutesi on tärkeää.

Asepalvelus, äitiysloma, hoitovapaa, vanhempainvapaa, opiskelu, työttömyys, vuorotteluvapaa tai Kelan pitkäaikainen sairaspäiväraha oikeuttavat jäsenmaksuvapautukseen kyseiseltä ajalta.

Muista ilmoittaa näistä välittömästi liittoon eAsioinnin tai mvl@mvl.fi kautta.

Osoitepäivitys

Osoitepäivityksen saamme suoraan väestötietojärjestelmästä, ellet ole tehnyt osoitteen luovutuskieltoa.