SAK ja STTK: Tuhannet suomalaiset sanovat STOP työelämän ja hyvinvoinnin heikentämiselle

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK järjestävät tänään torstaina mielenosoituksen maan hallituksen työlainsäädäntöön ja sosiaaliturvaan kaavailemia heikennyksiä vastaan.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta pitää hallituksen päätöksiä monin tavoin palkansaajavastaisina.

”Suomalaista työelämää runnotaan nyt uusiksi ennen näkemättömällä tavalla, kun hallitusohjelmaan on suoraan saneltu lainsäädäntömuutokset, joilla työsuhteen ehtoja ja sosiaaliturvaa halutaan heikentää. Jos hallitusohjelma toteutuu sellaisenaan, jatkossa yhä useampi on työelämässä turvaton ja osaton”, Eloranta sanoo.

Järjestöt painottavat, että mielenilmausten ja lakkojen tarkoituksena ei ole hakea selkävoittoa hallituksesta, vaan peräänkuuluttaa aitoja neuvotteluita sanelun sijaan.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ei kiistä talouden sopeutustarvetta, mutta hallituksen keinot ovat täysin väärät.

”Hallituksen toimilla sopeutus on epäoikeudenmukaista ja eriarvoistavaa. Jos hallitusohjelmaan kirjatut tavoitteet toteutuvat, epävarmuus työelämässä kasvaa, toimeentulo-ongelmat lisääntyvät ja kasaantuvat eikä palkkatasa-arvo toteudu koskaan. Suomi tarvitsee kasvua, mutta sitä ei pidä luoda työehtoja heikentämällä ja kurjistamispolitiikalla”, Palola painottaa.

STOP nyt! -tapahtuma järjestetään Helsingin Senaatintorilla klo 12.00–14.00. Eloranta ja Palola kutsuvat paikalle kaikkia, jotka ovat huolestuneita suomalaisen työelämän ja hyvinvoinnin heikentämistä.

Tilaisuuden koko ohjelman löydät täältä: www.sttk.fi/mielenosoitus