Uutta virtaa valtuustoon

Juha Alaollitervo, Riikka Kurtti ja Marko Sorsa valittiin valtuustoon liittokokouksessa Oulussa. Kolmivuotinen valtuustokausi alkaa vuodenvaihteessa. Uuteen tehtäväänsä valtuutetut lähtevät mielenkiinnolla ja innolla. He haluavat olla mukana edistämässä jäsenten etuja ja omien alueidensa asioita haastavassa työelämässä ja maailmassa.

Juha Alaollitervo – uusi Etelän alueen valtuutettu

Kuvaaja Erkka Haikola.

Kerro itsestäsi
Olen 41-vuotias meijerialan ammattilainen. Alun perin olen kotoisin Tervolasta, joka sijaitsee Rovaniemen ja Kemin välimaastossa, mutta nykyään asustelen Pohjois-Espoossa. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kaksi reipasta poikaa, 5- ja 6-vuotiaat, jotka tuovat elämääni paljon iloa ja hauskuutta. Vapaa-aika pyörii tällä hetkellä pitkälti lasten kanssa touhuten ja pitempien vapaiden aikana pyrimme suuntaamaan kohti Pohjoista, jossa vietän mahdollisimman paljon aikaa luonnossa eräillen.
Missä olet töissä?
Tällä hetkellä työskentelen Valion mehutehtaalla Helsingin Pitäjänmäellä tuotannonsuunnittelijana. Olen kerryttänyt työkokemusta myös Valion Oulun ja Vantaan tehtailta. Työelämässä olen ollut mukana jo noin 20 vuotta, ja suurin osa tästä ajasta on kulunut Valion palveluksessa.
Mitä työelämään tänä päivänä kuuluu ja mitä kuuluu omalle työpaikallesi?
Työelämään liittyen on tapahtunut paljon muutoksia vuosien varrella, joissa osassa on saanut olla mukana ja osassa joutunut olemaan mukana. Olemme nähneet, miten meijeriala mukautuu uusiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin muun muassa kauratuotteiden mukaan tulolla. Tämä on näkynyt myös tehtaallamme kauraa sisältävissä marjakeitoissa sekä baristajuomissa.
Millä mielin lähdet mukaan valtuustotyöhön?
Olen innoissani valtuustotyöhön osallistumisesta ja toivon että voimme omalta osaltamme edistää toimintaamme ja tulevaisuuttamme liittomme kautta.
Lempimaitotuotteesi?
Hyvät juustot ovat suosikkejani, kuten esimerkiksi Keisarinna, Juhla… Meijerituotteita tulee kulutettua tasapuolisesti koko perheen voimin: jogurtit, maidot, proteiinivanukkaat – laidasta laitaan.
Terveisesi jäsenistölle?
Haluan lähettää lämpimät terveiset kaikille lukijoille ja kiittää vielä luottamuksestanne.

Riikka Kurtti – uusi Pohjoisen alueen valtuutettu

Kuvaaja Johanna Hietala.

Kerro itsestäsi
Olen 45-vuotias meijeristi Kuusamosta ja työskentelen Kuusamon Juustolla labrassa. Perheeseeni kuuluu pari teiniä ja kaksi jo aikuista lasta.
Miten päädyit meijerialalle?
Työelämässä olen ollut vuodesta 2001 ja olen tehnyt monenlaista tehdastyötä. Meijerille päädyin joulukuussa 2011, kun pääsin sulatejuustotyöntekijän koulutukseen. Olen ollut monessa työtehtävässä Juustolla. Vuonna 2017 tuli mahdollisuus opiskella työn ohessa meijeristiksi ja valmistuin vuonna 2019. Ja vuonna 2020 pääsin omavalvontalaboratorioon töihin. Tykkään tosi paljon nykyisestä työstäni.
Mitä työelämään tänä päivänä kuuluu ja mitä kuuluu omalle työpaikallesi?
Haastavasta maailman tilanteesta huolimatta työtilanteemme on hyvä Kuusamon Juustolla.
Millä mielin lähdet mukaan valtuustotyöhön? Mitä asioita haluat edistää?
Valtuustotyöhön lähden mukaan innostunein mielin ja mielenkiinnolla. Koen tärkeäksi olla edistämässä pohjoisesta asioita.
Aloitat vuoden alussa myös työpaikkasi luottamusmiehenä. Millaisin mielin otat tehtävän vastaan?
Lähden luottamustehtävään kiitollisena äänestäjille luottamuksesta ja pitämään työntekijöiden puolta asioissa. Pyrin rehtiin ja puhuvaan yhteistyöhön työnantajan kanssa. Pidän tärkeänä viestin viemistä kumpaankin suuntaan, niin jäsenille/työntekijöille kuin työnantajalle.
Mitä harrastat vapaa-ajallasi?
Vapaa-ajalla tykkään lukea kirjoja ja kuunnella äänikirjoja. Lisäksi lenkkeilen ja joskus tykkään ihan vain katsoa sarjoja. Ja totta kai – viettää aikaa perheen kanssa.
Lempimaitotuotteesi?
Lempimaitotuotteitani ovat Kuusamon Juuston juustot. Erityisesti Gouda ja savu.
Terveisesi jäsenistölle?
Sellaisia terveisiä, että saa vetää hihasta ja tulla porinoille.

Marko Sorsa – uusi Lännen alueen valtuutettu

Kuvaaja Tiina Kenttä.

Kerro itsestäsi
Olen 41-vuotias tuotevalmistaja Jyväskylästä, alun perin kotoisin Joensuusta. Olen opiskellut peruskoulun jälkeen ylioppilaaksi, jonka jälkeen olin työelämässä muutaman vuoden ennen kuin menin Valiolle töihin. Valio tarjosi mahdollisuuden opiskella työn ohessa meijeristiksi. Meijeristin opinnot sain päätökseen vuonna 2014. Elämäni parhaita päätöksiä käydä meijerikoulu, voin suositella kaikille!
Missä olet töissä?
Töissä olen tällä hetkellä Jyväskylän Valiolla tuotevalmistajana. Aiemmin olen 18 vuoden meijeriuran aikana työskennellyt Riihimäen Valiolla varastossa ja pakkaajana, sinne hakeuduin ystäväni Johannes Siekkisen vinkistä töihin. Sieltä tie vei vajaaksi viideksi vuodeksi Suonenjoelle Osuuskunta Maitomaalle, jossa olin voinvalmistajana sekä viimeiset pari vuotta valmistin UHT-tuotteita. Maitomaalta siirryin takaisin Valiolle, tarkemmin Äänekoskelle. Siellä pääsin valmistamaan mielestäni herkullisinta meijerituotetta eli Aurajuustoa. Äänekoskella työskennellessäni avautui Jyväskylän Valiolle kesälomientuuraus mahdollisuus, ja sillä tiellä ollaan edelleen vajaa neljä vuotta myöhemmin. Työnteon aloitin jo 14-vuotiaana, nuorempana ehdin kokeilla ja nähdä useampaa eri alaa.
Mitä työelämään tänä päivänä kuuluu ja mitä kuuluu omalle työpaikallesi?
Työelämä on nykyisin aika hektistä ja vaativaa eikä ilmeisesti ole muuttumassa ainakaan helpompaan suuntaan. Työmarkkinoilla on hieman huolestuttava tilanne johtuen nykyisen hallituksen ja työnantajapuolen vaatimuksista leikata työntekijöiden saavutettuja etuja. Saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
Millä mielin lähdet mukaan valtuustotyöhön? Mitä asioita haluat edistää?
Valtuustotyöhön lähden mielelläni, ja haluankin kiittää kaikkia luottamuksesta, lupaan tehdä parhaani. Valtuustotyö ei ole tuttua, mutta äkkiäkös se tutuksi tulee ensimmäisten kokousten myötä. Pyrin tietysti edistämään omalta osaltani jäsenien etuja, kaikissa muodoissa.
Mitä harrastat vapaa-ajallasi?
Vapaa-ajalla harrastan koiran kanssa ulkoilua, pyöräilyä ja satunnaisesti käyn kuntosalilla. Elokuvat ja musiikki ovat minulle tärkeitä. Juuri aloitin LP-levyjen harrastamisen, mukavaa pitää käsissään jotain konkreettista 😄 Spotifysta en kuitenkaan luovu.
Lempimaitotuotteesi?
Aurajuusto on lempimaitotuotteeni, hyvänä kakkosena tulevat erilaiset kypsytetyt juustot.