Esittelyssä uudet hallinnon jäsenet

Vuoden vaihteessa aloitti uusia jäseniä MVL:n hallinnossa. Toimikautensa hallituksessa aloitti Maija Tukala ja valtuustossa puolestaan Niko Saarela ja Toni Vinni.

Maija Tukala – uusi hallituksen jäsen

Kerro itsestäsi?
Olen 35-vuotias meijeristi ja työskentelen tällä hetkellä Haapaveden Valiolla jauhetuotannossa tuotevalmistajana. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi alakouluikäistä lasta. 

Miten päädyit meijerialalle?
Vanhempieni maatilalla maidon alkutuotanto tuli tutuksi, ja tarkoitus oli lähteä yläasteen jälkeen maatalousoppilaitokseen opiskelemaan maatalousalaa. Paikallislehdestä löytynyt Milk Works-juttu sekoitti kuitenkin pakkaa herättäen mielenkiintoni. Lapsena vierailut Kärsämäen osuusmeijerillä olivat jääneet mieleeni ja niistä mielikuvista innostuneena hain Haapaveden Valiolle tet- harjoitteluun. Harjoittelujakso oli hauska Oltermannin- ja Punaposken pakkaamossa, joten päätin hakea meijerikouluun ja siitä meijeriura aukesi.  

Kerro työstäsi?
Kiinnostukseni jauheen valmistukseen heräsi erään työnantajan koulutuksen myötä, ja vuonna 2018 minulle tuli mahdollisuus tehtäväkiertoon jauhetuotantoon tuotevalmistajaksi. Tehtäväkierron myötä jäin toistaiseksi tuotevalmistajaksi eli käyttäjäksi. Toimenkuvaani kuuluu suolanpoistot, sekä hera- ja maitojauheiden valmistus. Jauheen valmistus on mielenkiintoinen ja monivaiheinen prosessi, joka ei entuudestaan ollut kovinkaan tuttu kokonaisuus minulle. Jatkuvasti oppii uutta, mikä pitää työn mielekkäänä ja sopivan haastavana. Kokonaisuuden kruunaa hauskat työkaverit ja 12 tunnin työaika. 

MVL ja sinä?
Jäseneksi liityin jo opiskeluaikana, se tuntui itsestäänselvyydeltä. En ole koskaan mieltänyt itseäni ay-ihmiseksi, mutta virta vei mukanaan. Työurani alkuaikoina olin Pohjois-Pohjanmaan alueyhdistyksen hallituksen varajäsenenä sekä varsinaisena jäsenenä. Alueyhdistyksen puheenjohtajaksi minut valittiin vuonna 2020. Pesti on ollut kyllä ehdottomasti opettavainen ja antoisa! Puheenjohtajuuden myötä oli ”pakko opetella” mistä MVL: ssä on kyse. Pääsin pureutumaan syvemmälle toimintaan ja pikkuhiljaa kiinnostus liiton toimintaan on vain kasvanut.  

Mikä MVL:ssä parasta?
MVL:ssä parasta on, että se on meijerialan ammattilaisten asioita ajava vakaa ammattiliitto. Meillä on hyvä TES, jota arvostetaan. Pienehkönä liittona toiminta on lämminhenkistä, ketterää ja helposti lähestyttävää.  

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Vapaa-aikani kuluu pitkälti vuorotyöläiseen tyyliin perhe-elämää pyörittäessä. Tykkäämme reissata paljon asuntovaunulla ja ilman, kotimaassa sekä Suomen rajojen ulkopuolella. Parina vuotena asuntovaunuleiri on ollut laskettelurinteen juuressa, ja kaiken mahdollisen vapaa-ajan olemme viettäneet lasten kanssa yhdessä harrastaen laskettelua ja lumilautailua. Tänä talvena minut löytää ”könyämästä” Vuokatin rinteiltä. 

Suosikkimaitotuotteesi?
Suosikkimaitotuotteitani ovat ehdottomasti perusjuustot, niitä löytyy aina jääkaapista. 

Terveisesi jäsenistölle?
Uteliaana ja mielenkiinnolla aloitan hallitustyöt MVL:ssä, kiitän luottamuksesta! Parhaani mukaan pyrin ajamaan jäsenten etuja ja asemaa. Rupatellaan kun tavataan ja hyvää vuotta 2023! 

Niko Saarela – uusi idän alueen valtuutettu

Kerro itsestäsi?

Olen käynyt ammattikoulussa logistiikan perustutkinnon autonkuljettajalinjan. Perheeseeni kuuluvat avovaimo sekä neljä poikaa. Vapaa-aikanani harrastan lentopalloa, niin paljon kuin vain ehtii.

Miten päädyit meijerialalle?

Rekkahommia tuli tehtyä yli kahdeksan vuotta, minkä jälkeen vaihdoin elintarvikealalle. Aluksi työskentelin Raisio Agrolla, josta päädyin YT:iden jälkeen tuttuvan soitosta silloiselle Kaslinkille nykyiselle Fazerille, jossa olen ollut nyt reilut seitsemän vuotta.

Kerro työtehtävistäsi?

Aluksi olin pakkaaja, viimeiset kaksi ja puoli vuotta olen ollut kauravalmistuksessa. Työnkuvanani on valmistaa kaurajuomia ja kauravälipaloja. Tittelini on kauraprosessinohjaaja.


Millä mielin lähdet mukaan valtuustotyöhön?

Valtuustoon lähden innolla ja mielenkiinnolla uusiin haasteisin ja on mukava päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja vaikuttamaan asioihin.

Mikä on lempimaitotuotteesi?

Lempimaitotuotteeni on kevytmaito, mieluiten oikein kylmänä.

Toni Vinni – uusi lännen alueen valtuutettu

Kerro itsestäsi?
Olen aloittanut meijeriuran meijeristinä ja työn ohessa kouluttautunut työteknikoksi. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kaksi lasta, poika 2 vuotta ja tyttö 1  kuukausi, koira ja tietenkin myös se farmariauto. Olen siis selkeästi keski-ikäinen.

Kerro työtehtävistäsi?
Tällä hetkellä toimin Valio Jyväskylässä tiimiesimiehenä tai -henkilönä, miten tämän jokainen haluaakaan sitten lukea. Työpäiväni koostuu arjen johtamisesta ja palavereista. Lisäksi työajastani osa kuluu projekteissa ja luottamusmiestehtävissä.

Miten päädyit meijerialalle?
Sattuman kautta.

Mitä työelämään tänä päivänä kuuluu ja mitä kuuluu omalle työpaikallesi?
Työelämä on muuttunut hektisemmäksi vuosi vuodelta ja muutosta tapahtuu nopealla syklillä. Monista muutoksista johtuen kärryillä pysyminen ja työkuorma puhuttaa monissa keskusteluissa. Tämä sama ilmiö on havaittavissa myös Jyväskylässä.

Millä mielin lähdet mukaan valtuustotyöhön?
Koska aiempaa kokemusta vastaavasta ei ole, niin odottavin mielin.

Mikä on lempimaitotuotteesi?
En osaa nimetä mitään yksittäistä tuotetta. Lähes poikkeuksetta kotiin ostetuista maitotuotteista löytyy työnantajan logo.

Terveisesi jäsenistölle?
Kuljetaan positiivisin mielin kohti kesää!