Pääkirjoitus: MVL – kolme kirjainta hyvään fiilikseen

MVL on kiva liitto. Jäsenemme ovat mukavia meijerialan ammattilaisia ja tilaisuuksissamme on huumoria ja hyvä henki. Neuvottelukumppanina koetaan, että olemme yhteistyökykyisiä, luotettavia ja ratkaisuhakuisia. Uuden työehtosopimuksen saimme solmittua helmikuussa.

Vuosi 2022 on täynnä mahdollisuuksia. Tämä on ensimmäinen täysi vuosi, kun voimme toimia uudistetuilla säännöillä. Sääntöuudistus vähensi byrokratiaa ja helpotti järjestömme käytännön toimintaa. Hyödynnetään tämä keveys ja helppous.

Uudistuksessa lisättiin valtuuston roolia ja valtaa, mikä samalla kevensi MVL:n liittokokouksen päätöstaakka. Syyskuussa 2.-4.9.2022 meillä on mahdollisuus pitää täysin uudenlainen kokous. Voimme pitää liittokokouksen, jossa tehdään vaadittavat päätökset, mutta muuten kokoonnumme pitkästä aikaa MVL-porukalla yhteen, vietämme mukavaa aikaa yhdessä ja nautimme Kuopion kauniista maisemista.

MVL:n viestinnässä on tapahtunut paljon. Viime syksynä uusimme MVL:n nettisivut. Uudet sivut ovat raikkaat ja mahdollistavat sen, että saamme paremmin näkyviin ajankohtaiset asiat.

Uutena yhteydenpitokanavana avasimme MVL:n jäsenkirjeen, joka lähetetään jäsenille aina, kun jotain uutta kerrottavaa on. Julkaisutahti tulee olemaan ainakin yksi kirje kuukaudessa. Kirjeen kyselyt mahdollistavat vastavuoroisuuden ja ovat mainio tapa saada jäsenkunnalta ideoita ja palautetta. Jäsenkirje on saanut paljon kiitosta, mutta tehdään yhdessä kirjeestä tulevina kuukausina vieläkin parempi.

MVL:n jäsenedut uudistuvat myös jatkuvasti. Vuoden 2022 uusi jäsenetu on CityShoppari, jonka edut ovat hyödynnettävissä ympäri maan. Tutustu ehtoihin ja poimi tarjouksista itsellesi parhaimmat.

MVL:lle on hienot lomakohteet Levillä ja Ikaalisissa. Lisäksi Viking Line tuo oman lisänsä vaihtoehtoihin. Yhteistyö Holiday Clubin kanssa valitettavasti päättyi. Yhteistyön päättymistä ei ole jääty surkuttelemaan vaan uusi yhteistyökumppani on hakusessa.

Myös Teboilin jäsenetu lopetettiin, mutta uuden yhteistyökumppanin etsintä on työn alla. Vielä ei olla maalissa, mutta tältäkin osin olen toiveikas.

MVL on kiva liitto! Puolueettoman arvion mukaan Suomen paras 😊 Ei muuta kuin tehdään liitostamme tulevaisuudessa vieläkin kivempi ja parempi.

Markku Salomaa

(pääkirjoitus 1/2022)