Joulu-tammikuun työajat ja korvaukset jaksotyössä

Joulukuun ja tammikuun juhlapyhät vaikuttavat työaikaan seuraavasti:

ITSENÄISYYSPÄIVÄ on tänä vuonna maanantai. Tästä johtuen viikolla 49 on yksi vapaapäivä normaalien vapaapäivien lisäksi.
JOULUAATTO on tänä vuonna perjantai, JOULUPÄIVÄ lauantai ja TAPANINPÄIVÄ sunnuntai, joten viikolla 51 on yksi vapaapäivä normaalien vapaapäivien lisäksi.
UUDENVUODENPÄIVÄ on tänä vuonna lauantaina, joten siitä ei tule lisää vapaapäiviä. LOPPIAINEN osuu torstaiksi, joten viikolla 1 on yksi vapaapäivä normaalien vapaapäivien lisäksi.

Yhteensä kolme vapaata

Itsenäisyyspäivästä, jouluaatosta ja loppiaisesta tulee vapaapäiviä yksi kustakin.

Lisävapaiden antaminen voidaan toteuttaa siten, että ne annetaan joko asianomaisen tai edeltävän tai jälkeisen työaikajakson aikana. Tarvittaessa työajan lyhentämiseen voidaan käyttää myös pidempää aikaa.

Työaikajakson mahdollinen lyhennys voidaan toteuttaa joko asianomaisen tai sitä lähinnä seuraavan taikka edeltävän työaikajakson aikana.

Työskentely joulunpyhinä – korvaukset

JOULUAATTO
Jouluaatto on tänä vuonna perjantai. Aattona tehdystä työstä maksetaan erillinen 50 % aattokorvaus, joka kahdeksan tunnin jälkeen nousee 100 %. Jouluaattona kello 16.00 alkaen maksetaan 200 % suurjuhlapyhäkorvaus, jonka lisäksi maksetaan vielä ilta- ja yötyölisä 15 %/30 % kaksinkertaisina.
JOULUPÄIVÄ
Joulupäivänä maksetaan vähintään 200 % suurjuhlapyhäkorvaus ja sen lisäksi mahdolliset vuorotyölisät kaksinkertaisina, kuten sunnuntaityössä. Myös 100 % aamutyölisä maksetaan lisänä suurjuhlapyhäkorvauksen päälle.
UUDENVUODENPÄIVÄ
Maksetaan normaalit sunnuntaityöstä tulevat korvaukset.
LOPPIAINEN
Loppiaisena työskenneltäessä maksetaan 200 % suurjuhlapyhäkorvaus, kuten joulunpyhinä.