Opintomatkalla – Italialainen ruokakulttuuri ja perinteiset valmistusmenetelmät tutuiksi
Hämeen ammatti-instituutissa meijeristiksi opiskelevien monimuotoryhmä A23 teki opintomatkan viime vuoden syyskuussa Piemonten alueelle Italiaan. Ikimuistoisella matkalla ryhmä ehti nähdä ja oppia paljon. Italialainen kiireetön ruokakulttuuri sekä ihmisten avoimuus ja sosiaalisuus tekivät suuren vaikutuksen.
Ryhmä vieraili muun muassa Terra Madren slow food -festivaaleilla, jossa vahvasti esille nousivat perinteiset valmistustavat sekä paikallisten ja lähituottajien tuottamat puhtaat ja lisäaineettomat raaka-aineet. Italialaisen keittiön kolme peruspilaria onkin alueellisuus, autenttisuus ja omavaraisuus.
Myös paikallinen jäätelö tuli tutuksi, maisteltiinhan reissun aikana erilaisia jäätelöitä lähes joka päivä
Lue matkakertomus uusimmasta Maitotaloudesta