Juhlapyhien työajat ja korvaukset

Pääsiäinen
Jos toimihenkilö työskentelee pitkänäperjantaina, pääsiäispäivänä tai toisena pääsiäispäivänä, maksetaan hänelle suurjuhlapyhäkorvausta siten, että palkka vähintään 200 prosentilla ylittää peruspalkan.

Jos toimihenkilö työtuntijärjestelmän mukaisesti työskentelee pääsiäislauantaina, maksetaan hänelle 50 prosentin suuruinen erillinen korvaus, joka kahdeksan tunnin jälkeen nousee 100 prosenttiin. Pääsiäislauantaina suoritettava työ korvataan klo 16.00 jälkeen 200 prosentilla kuten suurjuhlapyhinä tehtävä työ.

Jaksotyönä viikot 13 ja 14 ovat nelipäiväisiä työviikkoja.

Työaikajakson mahdollinen lyhennys voidaan toteuttaa joko asianomaisen tai sitä lähinnä seuraavan taikka edeltävän työaikajakson aikana.

Vappu, helatorstai ja juhannus
Vappu osuu tänä vuonna keskiviikkoon, joten vappuviikko on nelipäiväinen työviikko. Kirkollinen juhlapyhä helatorstai osuu viikolle 19, joten myös helatorstaiviikolla on neljä työpäivää.

Vappupäivänä ja helatorstaina tehdystä työstä maksetaan muun siltä ajalta tulevan palkan lisäksi sunnuntaityökorvauksena yksinkertainen palkka. Vuorotyössä maksetaan vuorotyölisä 100 prosentilla korotettuna.

Juhannusta vietetään viikolla 25 ja siksi juhannusviikolla on neljä työpäivää.

Jos toimihenkilö työtuntijärjestelmän mukaisesti työskentelee juhannusaattona, maksetaan hänelle 50 prosentin suuruinen erillinen korvaus, joka kahdeksan tunnin jälkeen nousee 100 prosenttiin. Juhannusaattona suoritettava työ korvataan klo 16.00 jälkeen 200 prosentilla kuten suurjuhlapyhinä tehtävä työ.

Jos toimihenkilö työskentelee juhannuspäivänä tai juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina, maksetaan hänelle suurjuhlapyhäkorvausta siten, että palkka ylittää vähintään 200 prosentilla peruspalkan.

Jaksotyönä viikot 18, 19 ja 25 ovat nelipäiväisiä työviikkoja.

Työaikajakson mahdollinen lyhennys voidaan toteuttaa joko asianomaisen tai sitä lähinnä seuraavan taikka edeltävän työaikajakson aikana.