Opintomatkalla Sveitsissä

Suomen Juustonvalmistajain Yhdistys järjesti toukokuussa opintomatkan Sveitsiin. Mukaan lähti 18 innokasta yhdistyksen jäsentä.

Kuvassa Tuija Peltomäki, Juha Kerojoki, Petri Eskelinen, Antti Alavuotunki, Annika Öhberg, Riikka Piispanen, Matti Hautamäki, Jaana Jääskeläinen, Tiina Ovaskainen, Marina Kupila, Ilkka Laine, Juhani Ylikauma, Vesa-Pekka Honkanen, Peter Dörig, Kirsi Junkkarinen, Anni Alakotila, Minna Laine ja Paula Virolainen. Kuva Daniel Steinhauser.

Reissu oli täynnä ikimuistoisia hetkiä ja ammatillista oppia. Ohjelmaan kuului muun muassa vierailut Affolternin kylässä sijaitsevaan Emmentalerin näyttöjuustolaan sekä Sveitsin suurimpaan juustomeijeriin Züger Frischkäse AG:hen, joka on 340 työntekijän perheyritys. Juustolan tuotevalikoima sisältää nykyisin raejuustoa, mascarponea, ricottaa, rahkaa, filona-tuorejuustoa, grillijuustoa ja voita. Noin 40 % tuotteista menee vientiin.

Muita vierailukohteita olivat muun muassa vuoren sisällä sijaitseva vesivoimalaitos ja luolakypsyttämö, jossa luolia on yli kahden kilometrin verran.

Lue Anni Alakotilan matkakertomus Maitotalouden näköislehdestä