Meijerialan Ammattilaisten liittokokous suomalaisen ruoan päivänä – oltermannille sauva
MVL:n 76. liittokokous pidettiin 4.9.2021 etäkokouksena. Samana päivänä vietettiin myös suomalaisen ruoan päivää. Juhlapäivällä halutaan tuoda esiin erityisesti suomalaista ruokaa, sen tekijöitä ja tuottajia sekä vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruoan suomalaisesta alkuperästä. Pakkauksien sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki kertoo, että elintarvikkeen raaka-aineet ja työ tulevat omasta maastamme. Sen tekijät ja tuotantoketju tunnetaan.
”Meijerialan ammattilaiset tekevät juuri tätä työtä suomalaisen ruoan eteen joka päivä”, totesi MVL:n valtuuston puheenjohtaja Tarja Loppi kokouksen avauspuheessaan.
MVL:n liittokokous täydensi valtuustoa. Valtuustoon kaudelle 1.1.2022 – 31.12.2024 valittiin Tuula Koppelomäki etelän alueelta, Tuomas Latvala lännen alueelta sekä Katja Kuosmanen idän alueelta jatkamaan tehtävissään. Lisäksi kokouksessa hyväksyttiin iso sääntömuutospaketti liiton sääntöihin.
Liittokokouksessa luovutettiin myös oltermannin sauva Matti Kangasalustalle, joka kutsuttiin liiton oltermanniksi vuoden 2020 etäliittokokouksessa.