Kesällä äänestetään Euroopan tulevaisuuden suunnasta

Suhteessa muihin vaaleihin EU-vaalit ovat Suomessa unioniin liittymisestä asti herättäneet vähemmän mielenkiintoa ja äänestysaktiivisuutta. EU:lla on kuitenkin suuri vaikutus Suomeen, sen politiikkaan ja maamme kehitykseen, eikä vähintään viime vuosina kiristyneen turvallisuuspoliittisen tilanteen ja Ukrainan sodan takia.

”On erittäin tärkeää, että suomalaiset käyttävät oikeuttaan vaikuttaa EU:n suuntaan ja äänestävät eurovaaleissa 9. kesäkuuta”, sanoo STTK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Maria Häggman.

Maria Häggman. Kuva Nousussa.

Elämme aikaa, jossa suurvaltapolitiikka on palannut. Euroopan on löydettävä oma paikkansa siinä ja turvattava asemansa maailmanlaajuisessa kilpailussa, jossa USA ja Kiina koventavat panoksiaan ja investoivat suuresti teollisuuteensa.

”EU voi vastata tähän globaalin toimintaympäristön asettamaan haasteeseen ja pärjätä kiristyvässä kilpailussa ainoastaan uudistumalla: panostamalla kilpailukykyyn, uudistamalla teollisuuspolitiikkaansa ja purkamalla riippuvuuksiaan kriittisistä raaka-aineista. Tämä on tehtävä samaan aikaan, kun toteutetaan siirtymä hiilineutraaliin ja digitaaliseen yhteiskuntaan ja talouteen”, Maria Häggman jatkaa.

Lueteltuna haasteet kuulostavat valtavilta, mutta onneksi samat vastaukset voivat toimia monen haasteen selättämisessä. Suomi ei myöskään ole haasteiden edessä yksin.

Miten muutokset on toteutettava, lue Maria Häggmanin asiantuntijakirjoitus Maitotaloudesta